Iohannis, la Iasi: Romanii si Romania au nevoie de Autostrada Unirii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis, care participa vineri la manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane de la Iasi, le-a transmis guvernantilor ca romanii si Romania au nevoie de Autostrada Unirii, ‘proiect consfintit prin lege’, care ‘obliga’ statul sa realizeze o autostrada de mare viteza peste Carpati, unind astfel provinciile istorice, seful statului subliniind ca fara aceasta autostrada Moldova nu va putea recupera decalajul economic fata de restul regiunilor, informeaza AGERPRES.

“Pentru ca ne aflam la Iasi, in inima Moldovei, transmit un semnal ferm catre guvernanti: romanii si Romania au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfintit prin lege, care obliga statul sa realizeze un drum de mare viteza peste Carpati. Provinciile istorice, Moldova si Transilvania, trebuie sa fie unite! Fara aceasta autostrada, Moldova nu va putea recupera decalajul economic”, a afirmat presedintele.

Iohannis a amintit evenimentele istorice care au avut loc la 1859 la Iasi si la Bucuresti – un act de mare abilitate politic, cand au fost puse bazele unui stat modern.

“Pentru noi, romanii, nimic nu s-a castigat usor si simplu in trecutul nostru. Asa a fost si la 1859, cand situatia politica a principatelor romane era extrem de complicata, tensiunile, disensiunile politice si sociale, obstacolele interne si externe nu lipseau nici atunci, insa, in ciuda tuturor provocarilor, solidaritatea si dorinta romanilor de a se uni au reprezentat o forta incredibila”, a aratat Iohannis.

Mica Unire este piatra de temelie a Romaniei moderne si europene de astazi, le-a transmis el celor prezenti la evenimentele de la Iasi, adaugand ca modernizarea s-a concretizat in reforme sistemice in domeniul juridic, administrativ, economic si social, constituind fundamentul pentru Marea Unire din 1918.

In prezent, mai arata seful statului, la fel ca in 1859, politicienii trebuie sa-si asume rolul de reformatori, politica are nevoie de oameni curajosi, de cei care considera ca ‘a administra o urbe este o misiune onoranta’.

“Avem nevoie de politicieni vizionari, pasionati, integri si pregatiti, care sa-si puna patriotismul in slujba cetatenilor, care sa-si iubeasca tara cu adevarat si sa faca din ea o Romanie normala”, a mai transmis Iohannis.

Romanii asteapta institutii publice performante, cu functionari integri, profesionisti, onesti si deschisi, infrastructura de transport moderna, spitale sigure si bine dotate, scoli in care sa-si duca in siguranta copiii si unde acestia sa primeasca o educatie la cele mai inalte standarde.

“Am incredere ca actualul Guvern intelege pe deplin nevoile pe care romanii le au si ca va lua in continuare masuri concrete pentru a indrepta toate lucrurile strambe. Primele luni au aratat clar ca nazuintele oamenilor au fost auzite. Din Parlament, insa, PSD vrea sa blocheze toate reformele, si de aceea avem nevoie de alegeri anticipate.

Acesta nu este un moft, ci o dorinta stringenta a societatii pentru ca Romania sa se schimbe in bine. Romanii vor vota din nou in acest an. Sunt convins ca prin alegerile lor vor demonstra, inca o data si inca o data, ca nu mai accepta persoane superficiale si slab pregatite in functii publice. Cei care urmaresc alte scopuri, cei care nu se vor mobiliza pentru sustinerea unor reforme oneste, in beneficiul oamenilor, cei care vor incerca sa submineze lupta impotriva coruptiei vor fi exclusi automat de la treburile publice de catre cetateni, prin vot”, a spus seful statului.

Acesta a fost huiduit de un grup de participanti la manifestari atat la sosirea in Piata Unirii, cat si pe durata cand a citit discursul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1