Ionel Bogdan a discutat cu CEO Wizz Air despre deschiderea de noi curse de pe Aeroportul Internațional Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1

În cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței internaționale de aviație “Aviation-Event 2023”, organizată la Cluj-Napoca, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a discutat, prin altele, cu Jozsef Váradi, CEO Wizz Air, despre deschiderea de noi curse de pe Aeroportul Internațional Maramureș.

”Am discutat cu profesioniști din domeniul aviației civile de la nivel internațional, cu directori de companii aeriene și aeroporturi din Europa, dar și cu reprezentanți ai autorităților publice din țară despre provocările dezvoltării durabile a aviației din România și cu precădere din Maramureș, în cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței internaționale de aviație “Aviation-Event 2023”, organizată la Cluj-Napoca.

Încă din primul an de mandat am gândit proiecte pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș, iar astăzi avem finanțare asigurată pentru două investiții majore, de peste 50 de milioane de euro.

O realizare foarte importantă pentru aeroportul din Maramureș este creșterea numărului de pasageri. Anul trecut am înregistrat un record în acest sens: 76.323 de pasageri au venit și au plecat de pe Aeroportul Internațional Maramureș. În raport cu anul de dinaintea pandemiei, creșterea a fost de 86,6%, ceea ce ne-a permis să urcăm un loc în clasamentul național, depășind Satu Mare și ajungând aproape de aeroportul din Constanța.

Evenimentul de azi a fost un bun prilej și pentru discuții directe cu persoane importante din domeniul aviației. Am discutat cu Jozsef Váradi, CEO Wizz Air, despre deschiderea de noi curse de pe Aeroportul Internațional Maramureș, operate de compania aeriană maghiară.

De asemenea, au fost prezenți la eveniment și reprezentanți ai companiei Tarom, ai aeroporturilor internaționale din Munchen, Salzburg, Bologna, Koln, Atena, Sofia, Tallin.

Mulțumesc domnului Director General al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj, dr. ing. David Ciceo, pentru invitația la acest eveniment de anvergură, care mi-a oferit oportunitatea de a prezenta proiectele de dezvoltare a Aeroportului Internațional Maramureș.

De asemenea, mulțumesc doamnei Claudia Țapardel pentru moderarea panelului cu tema digitalizare și sustenabilitate în aviație”, a declarat Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole