Ionel Bogdan: ”Am adoptat măsuri importante pentru sprijinirea românilor și a companiilor în perioada următoare”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Secretarul de stat și președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, a declarat că în ședința de joi, 14 mai, Guvernul a adoptat mai multe măsuri importante pentru sprijinul românilor și a companiilor.

Printre ele se numără prelungirea șomajului tehnic până la 1 iunie, cu posibilitatea menținerii în domeniile care vor fi restricționate în continuare

”În ședința de astăzi a guvernului am adoptat măsuri importante pentru sprijinirea românilor și a companiilor în perioada următoare, când trecem de la starea de urgență la starea de alertă.

Protecție socială: prelungirea șomajului tehnic până la 1 iunie, cu posibilitatea menținerii în domeniile care vor fi restricționate în continuare. De la 1 iunie venim cu alte măsuri, care ar putea include susținerea unei părți din salariu. Va fi prelungită și măsura de acordare de zile libere plătite pentru părinți până la 12 iunie 2020.

Sănătate: alocăm sume suplimentare pentru decontarea prioritară a concediilor medicale pentru persoanele infectate sau carantinate. Consultațiile medicale la medicii de familie și în ambulatoriu vor putea fi în continuare acordate la distanță și se va putea face decontarea lor fără cardul de sănătate.

Educație: prin OUG am decis ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor, sub sancțiunea încetării contractului.

Fiscal&Economic: asociațiile și fundațiile care achiziționează medicamente, echipamente de protecție vor fi scutite de TVA dacă bunurile sunt utilizate în combaterea COVID-19 sau donate unor entități care le folosesc în acest sens. Până la 15 iunie e prelungită și posibilitatea de depunere a solicitării pentru amânarea ratelor bancare. A fost prelungit de asemenea termenul de eliberare a certificatelor de urgență până la 31 mai.

Energie electrică: am adoptat o ordonanță prin care creăm posibilitatea ca ANRE să reglementeze prețul la energie electrică, astfel încât acesta să scadă în perioada următoare cu 1-2%. Pe perioada stării de alertă se interzic în continuare deconectările de la rețelele de utilități.

Cultură: Am introdus reglementări menite să susțină industria spectacolelor, cum ar fi posibilitatea refolosirii biletelor deja achiziționate. Pentru veniturile impozabile ale industriei de evenimente, taxele vor fi plătite la momentul realizării veniturilor.

Sunt măsuri importante, care îi ajută pe români să treacă mai ușor peste situațiile dificile create de epidemia de COVID-19. Ele vor fi dublate de măsuri care vizează sănătatea și siguranța tuturor cetățenilor”, a precizat Ionel Bogdan în cursul zilei de joi, într-o postare pe Facebook.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2