LA ALȚII SE POATE – Ce vor să facă acum la Aeroportul Internațional Cluj

Reclame home 1
Reclame home 1

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a anunțat recent implementarea unui nou proiect din fonduri europene în valoare de 35.992.492,22 lei, din care 98% reprezintă finanţarea Uniunii Europene şi a Bugetului de Stat, iar 2% contribuţia Aeroportului Internaţional Cluj.

Oficialii aerogării clujene spun că noul proiect „Creşterea siguranţei şi securităţii pasagerilor pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj – Asigurarea securităţii pasagerilor pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj” constă în achiziţionarea unor echipamente de siguranţă, realizarea unui gard inteligent şi instalarea unor echipamente de supraveghere perimetrală şi a unui sistem de ultimă generaţie de televiziune cu circuit închis şi control acces.

„Prin implementarea proiectului, Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj va beneficia de noi facilităţi care vor creşte gradul de securitate şi siguranţă al operaţiunilor specifice aviaţiei civile. Echipamentele şi sistemele de securitate vor diminua riscul privind intervenţiile ilicite, vor determina creşterea capacităţii informative, iar activităţile de supraveghere şi de control acces vor fi optimizate.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 şi are o perioadă de implementare de 89 de luni, respectiv 12.08.2016 – 31.12.2023. Prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM), Aeroportul Internaţional Cluj a implementat 2 proiecte în valoare de aproximativ 43 milioane de lei, are în curs de implementare alte 7 proiecte de aproximativ 156 milioane de lei şi în curs de evaluare la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii alte 6 proiecte de peste 430 milioane lei”, arată oficialii aeroportului unde ajung numeroși maramureșeni și care apoi sunt nevoiți să vină cu taxiul poate pană în Maramureș sau cu alte mijloace de transport.

Vă reamintim că Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a înregistrat anul trecut 2.645.000 de pasageri, cu 81% mai mult faţă de anul 2021. Raportat la anul 2019, înainte de pandemia Covid-19, Aeroportul Cluj a recuperat 90% din traficul de pasageri, consolidându-şi astfel poziţia de primul aeroport regional al ţării.

„Aeroportul Internaţional Cluj a încheiat anul 2022 cu un număr de 23.800 de mişcări aeronave, cu 36% mai mult faţă de anul 2021 şi cu 5% mai puţin decât în 2019. În ceea ce priveşte transportul de marfă, anul trecut, pe Aeroportul Cluj cantitatea de marfă transportată a crescut cu 100% faţă de anul 2019 şi cu 21 % faţă de 2021.

Aeroportul Internaţional Cluj estimează că traficul total de pasageri în anul 2023 va fi de aproximativ 3,1 milioane”, concluzionează oficialii aerogării clujene.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole