La raport: Ce a făcut senatorul Dan Ivan în Parlamentul României, timp de un an

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La finalul primului an de mandat, senatorul USR Dan Ivan își prezintă public raportul activității desfășurate în calitate de parlamentar. Conform demnitarului maramureșean, realizările acestuia se raportează la cele două funcții deținute: secretar al Biroului Permanent al Senatului (pe care o deține din decembrie 2020) și de membru în Comisia Economică, Industrii și Servicii, precum și în Comisia pentru Cercetarea abuzurilor, Combaterea corupției și Petiții.

Printre cele mai importante obiective atinse se numără cele cinci legi la a căror materializare și-a adus aportul. Le reproducem într-o formă prescurtată.

Proxeneții și traficanții de persoane nu mai scapă de justiție. Sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală și tortura au devenit imprescriptibile. De asemenea, au fost majorate pedepsele pentru recidiviștii pedofili, proxeneți sau cei condamnați pentru pornografie infantilă.

Toate familiile militarilor români ce și-au pierdut viața luptând pe teritorii străine vor primi indemnizații lunare, indiferent de venitul pe care îl obțin. Beneficiari direcți sunt soțul supraviețuitor, părinții și copiii militarilor.

Persoanele care muncesc la distanță pentru companii înregistrate în străinătate sunt încurajate să facă lucrul acesta, în contextul actual al pandemiei. Facilitățile aduse de această lege menține și crează locuri de muncă bine plătite.

TVA-ul la cărțile digitale (scrise sau audio) s-a redus la 5%. În acest fel, s-a încurajat lectura, în special în rândul tinerilor (care preferă tehnologia în locul cărților clasice), în condițiile în care, în România, există județe fără nicio librărie (în aceste județe, cărțile se vând printre produse alimentare sau industriale).

Accesul liber al tuturor studenților la orice bibliotecă universitară a fost asigurat prin eliminarea taxelor de eliberare a permiselor de acces la respectivele instituții.

Pe lângă acestea, senatorul Dan Ivan a depus peste 50 de propuneri legislative, care privesc crearea de noi acte normative sau modificarea unora dintre acestea. După finalizarea procedurilor preliminare obligatorii, acestea pot deveni la rândul lor legi. Amintim câteva dintre ele.

Fără penali în funcții publice. Persoanele condamnate penal sau care au fost găsite incompatibile ori în conflict de interese nu vor mai putea ocupa funcții publice de niciun fel, timp de 3 ani.

Stop defrișărilor ilegale de păduri! Jandarmii îi vor putea opri în trafic pe șoferii ce transportă lemne, verificând documentele de proveniență. Vor putea aplica amenzi sau chiar sesiza organele de urmărire penală.

Stop politizării învățământului! Directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățământ numiți temporar în funcții vor fi desemnați de către consiliul de administrație al școlii și nu de inspectorul școlar general dintr-un județ.

Ideea că doar o activitate prestată în baza unui contract de muncă poate fi considerată vechime în muncă este învechită. Propunerea senatorului Dan Ivan prevede ca și activitățile profesionale desfășurate pe cont propriu (de tip PFA) să fie luate în calcul la vechimea în muncă.

Raportul de activitate al senatorului USR Dan Ivan poate fi consultat prin accesarea acestui LINK:

https://bit.ly/Raport_Activitate_2021

În cuprinsul său veți regăsi diversele probleme expuse unora dintre miniștri, dar și aspecte concrete legate de implicarea sa pentru comunitatea băimăreană și maramureșeană.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2