LA SIGHET – S-au dat amenzi pentru construcții ridicate ilegal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Că se construiește de multe ori ilegal în județul nostru, o știe toată lumea. Că ar trebui demolat ceea ce s-a ridicat ilegal, iarăși nu e o noutate. La Sighetu Marmației au fost deja aplicate amenzi celor care au fost prinși că au construit ilegal. Ba mai mult, s-a lăsat și cu plangeri penale.
„În municipiul nostru sunt persoane care se cred mai presus de lege, nu respectă sau încearcă să ocolească legea.
Identificăm fie prin autosesizare, fie prin sesizări venite de la cetățeni construcții ce se ridică fără a exista autorizație de construire. Unde nu s-a respectat autorizația se poate intra in legalitate, daca legea permite. Unde construiești fără autorizatie e clar că din start te-ai gândit sa construiești ilegal. În aceste condiții, după sistarea lucrărilor de construire, încercăm să sprijinim proprietarul pentru a face demersurile în vederea intrări în legalitate și continuarea lucrărilor. Sunt însă și cazuri în care nu există o altă posibilitate decât acționarea în instanță pentru desființarea construcțiilor ridicate ilegal.
Este și cazul de pe strada Gheorghe Doja, unde în cursul acestui an s-au efectuat lucrări de demolare a unei construcții vechi și cu toate că nu există nicio autorizație se continuă lucrările de edificare a unei noi construcții.
Pe scurt, cei cinci proprietari care apar în evidențele de carte funciară, precum și persoana identificată la fața locului de către Poliția Locală, care s-a recomandat ca proprietar și executant al lucrărilor au fost sancționați contravențional cu câte 5.000 lei pentru efectuarea de lucrări fără a deține autorizații de desființare sau construire, dispunându-se și sistarea lucrărilor pâna la intrarea în legalitate. Sfidând măsurile dispuse, persoanele sancționate au continuat lucrările motiv pentru care am depus plăngere penală împotriva acestora la Parchetul de pe lăngă Judecătoria Sighetu Marmației. Și acest demers a rămas fără efect.
Construcțiile edificate ilegal pe domeniul public sau privat al municipiului pot fi demolate prin dispoziția primarului.
În cazul de față, fiind o construcție edificată pe o proprietate privată, am apelat la sprijinul instanței, solicitând desființarea construcției care se ridică nelegal, până la pronunțarea pe fond solicitând, pe cale de urgență sistarea lucrărilor”, spune primarul Vasile Moldovan.
FOTO Vasile Moldovan/facebook
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole