La Tăuții Măgherăuș va fi înființat un nou centru de colectare. Va reduce semnificativ abandonarea ilegală a deșeurilor

Reclame home 1
Reclame home 1

În orașul Tăuții Măgherăuș va fi înființat un nou centru de colectare, prin PNRR Componenta 3, care va reduce semnificativ abandonarea ilegală a deșeurilor.

Practic, noul centru va asigura colectarea separată a deșeurilor reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, categoriile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

”Primăria Orașului Tăuții Măgherăuș a analizat posibilitatea modernizării sistemului de gestionare a deșeurilor pe raza orașului.

Datorită unor cerințe de colectare tot mai ridicate atât din partea populației, cât și a agenților economici, s-a constatat necesitatea înființării unei noi structuri de colectare a deșeurilor în cadrul orașului Tăuții Măgherăuș.

Astfel construirea, dotarea și operarea unui centru de colectare prin aport voluntar a deșeurilor la nivelul Orașului Tăuții Măgherăuș va fi o soluție permanentă pentru locuitorii localității în ceea ce privește colectarea selectiva a deșeurilor și va contribui la creșterea ratei de colectare selectivă a deșeurilor dupa modelul infrastructurilor prezente și în alte state membre ale UE.

Acest centru va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate în sistem ,,door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, categoriile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

Înființarea acestui centru de colectare va reduce semnificativ abandonarea ilegală a deșeurilor în zone precum malurile răurilor, în păduri, locuri izolate sau pe câmpuri”, a declarat Dumitru Marinescu, primarul orașului Tăuții Măgherăuș.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole