Lege promulgată – Administratorii sau lichidatorii judiciari ai societăţilor în faliment – obligaţi să elibereze salariaţilor adeverinţele de vechime în muncă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ pentru completarea articolului 34 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, informează AGERPRES.

Legea prevede că, în cazul unei firme aflate în insolvenţă, faliment sau lichidare, administratorul sau lichidatorul judiciar este obligat să elibereze salariaţiilor adeverinţele privind vechimea în muncă şi să înregistreze încetarea contractelor individuale de muncă.

“În cazul în care angajatorul se află în procedura de insolvenţă, faliment sau lichidare, conform prevederilor legale în vigoare, administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar, după caz, este obligat să elibereze salariaţilor un document care să ateste activitatea desfăşurată de aceştia, (…) să înceteze şi să transmită, în registrul general de evidenţă a salariaţilor, încetarea contractelor individuale de muncă”, stipulează legea promulgată.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2