LUCRĂRI SCUMPE – Drumul Expres Baia Mare-Satu Mare va costa 300 milioane de euro

Când vine vorba de Maramureș nu a pomenit nimeni niciodată de realizarea unei autostrăzi. Când cei de la București spun Maramureș spun doar drumuri expres sau drumuri de mare viteză, dar niciodată autostradă. Zilele trecute s-a vorbit despre Drumul Expres Baia Mare-Satu Mare, proiect care, potrivit spuselor președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Csaba Pataki, ar urma să coste circa 300 de milioane de euro.

Președinții de CJ Maramureș și Satu Mare au avut recent o întâlnire cu secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Adrian Foghiş respectiv cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). La Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au fost stabilite detaliile tehnice ale implementării drumului expres Satu Mare – Baia Mare „și am stabilit calendarul procesului de lucru. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 300 de milioane de euro, iar cele două județe vor publica, în parteneriat, până la sfârșitul lunii septembrie, procedura de achiziție publică pentru studiul de fezabilitate. După finalizarea planurilor de construcție și obținerea autorizațiilor, va putea începe munca efectivă”.

Mai spunem doar că realizarea studiului de fezabilitate va dura aproximativ un an. Drumul expres Satu Mare – Baia Mare va avea o lungime de aproximativ 20 de kilometri pe raza județului Satu Mare.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu