MAE/Atentionare de calatorie: Irlanda-Cod portocaliu pentru furtuna Ciara

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Irlanda ca Serviciul local de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vant puternic pentru toate regiunile, scrie Agerpres.

Vantul va bate dinspre sud-vest spre nord-vest si va atinge viteze mari (50-65 km/h), cu unele rafale care pot fi mai severe in regiunile de coasta mai expuse (90-110 km/h). Puterea vantului poate genera valuri inalte, care vor conduce la inundatii de coasta. In cursul zilei de sambata va ploua torential in toata tara, cu risc de inundatii localizate, in special in jumatatea vestica a tarii, informeaza MAE printr-un comunicat remis vineri.

Informatii actualizate pot fi gasite pe site-ul Serviciului National de Meteorologie irlandez la adresa: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

MAE mentioneaza ca, pana in prezent, aeroportul Dublin nu a emis comunicate cu privire la posibile perturbari ale zborurilor. Cetatenii romani care calatoresc spre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizarile postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Dublin +35316681150, +35316674318, +35316674325, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet: https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole