Maramureș: 293 de persoane se află în carantină instituționalizată

Reclame home 1
Reclame home 1

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale din Ministerul Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat 39 de misiuni.

Cele 97 de efective angrenate au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, pentru paza locațiilor de carantinare. În executarea misiunilor au fost utilizate 28 mijloace de mobilitate.

Au fost verificate peste 240 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Echipajele mixte prezente la datorie au acționat preventiv în vederea limitării răspândirii noului Coronavirus, au informat cetățenii cu privire la măsurile instituite în starea de alertă și au oferit răspuns la întrebările acestora.

”Reamintim populației că în perioada stării de alertă sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, concerte sau orice alte întruniri în spații deschise, precum și de activități culturale, științifice, artistice, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, activități de fitness, activități în piscine și de tratament balnear desfășurate în spații închise.

De asemenea, a fost suspendată temporar activitatea de servire și consum al produselor în spațiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât și la terasele din exteriorul acestor locații. Sunt exceptate de la aceste prevederi activitățile de preparare a hranei, cât și de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drivein“, „room-service“, livrare la client, ”take-away” etc”, arată CJSU Maramureș.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 316 maramureșeni care în conformitate cu prevederile legislației în vigoare au intrat în autoizolare la domiciliu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș deține date cu privire la 13 locații de carantinare. În izolare la domiciliu sunt 307 cetățeni, statistică ce include și membri familiei.

Sunt în carantină 293 de persoane sosite în țară pe perioada stării de urgență și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată pe o perioadă de 14 zile.

”Cetățenii pot solicita informații referitoare la măsurile stabilite pentru perioada stării de alertă sau cu privire la infecția cu noul Coronavirus la numărul de telefon 0262 212 462. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate pe perioada stării de alertă, să respecte măsurile de distanțare socială, măsurile de igienă recomandate de către specialiști, dar și să conștientizeze că măsurile stabilite de către autorități sunt pentru a proteja sănătatea cetățenilor, pentru a preveni și limita răspândirea COVID-19. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, mai precizează CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole