Maramures: Complex de servicii pentru victimele violentei domestice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consiliul Judetean Maramures a aprobat, in cadrul sedintei ordinare din luna februarie, infiintarea complexului de servicii „Locuinta Protejata Venus”, destinat victimelor violentei domestice. Complexul de servicii prevazut in cadrul proiectului „VENUS – Impreuna pentru o viata in siguranta!” urmeaza sa fie compus din: „Locuinta Protejata Venus”, „Grup de Suport Venus” si „Cabinet de Consiliere Vocationala Venus”.

Infiintarea complexului de servicii „Locuinta Protejata Venus” este rezultatul semnarii acordului de parteneriat intre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures (DGASPC) si Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati (ANES), precum si a contractului de finantare prin programul POCU 465/4/4/128038 pentru implementarea proiectului „VENUS – Impreuna pentru o viata in siguranta!”, incheiat intre Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati (ANES) si Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Participarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, in calitate de partener, la derularea proiectului mai sus amintit, a fost aprobata de catre Consiliul Judetean Maramures prin Hotararea nr. 229/25.10.2018, in temeiul prevederilor cuprinse in Legea nr. 292/2011 a asistentei sociale, cu modificarile si completarile ulterioare. Potrivit actului normativ, autoritatile administratiei publice locale au responsabilitatea infiintarii, organizarii, administrarii si furnizarii serviciilor sociale destinate prevenirii si combaterii violentei in familie. In baza aceleiasi hotarari, a fost aprobata si contributia proprie asigurata de catre judetul Maramures, in valoare de 22.963,232 lei, fara TVA, reprezentand 0.045% din valoarea totala a proiectului.

Proiectul „VENUS – Impreuna pentru o viata in siguranta!” are ca obiectiv reducerea numarului de victime ale violentei domestice prin crearea si dezvoltarea unei retele nationale de 42 de locuinte protejate, in scopul transferului la o viata independenta al victimelor violentei domestice, precum si derularea unor campanii privind prevenirea si combaterea violentei domestice.

Complexul de servicii „Locuinta Protejata Venus” se va infiinta in cladirea in care functiona Centrul de Primire in Regim de Urgenta „Copiii strazii”, cu sediul in municipiul Baia Mare, strada Progresului nr. 17/B, aflata in proprietatea Consiliului Judetean Maramures si data in administrarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures. In vederea implementarii acestui proiect a fost aprobata si infiintarea a opt posturi pentru personalul care va urma sa deserveasca complexul de servicii, dupa cum urmeaza: un post de sef centru, un post de asistent social, un post de consilier juridic, un post de psiholog, un post de consilier vocational si trei posturi de infirmier. Personalul de specialitate, constand in seful de centru, asistentul social, psihologul si consilierul vocational va fi asigurat din cadrul personalului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures.

Proiectul se deruleaza in perioada 2019 – 2023, fiind cuprins in buget la capitolul 68.02 „Asigurari si asistenta sociala”, titlul 58 – programe cu finantare din fonduri externe nerambursabile.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2