Maramureș: O persoană care nu a respectat izolarea la domiciliu, introdusă în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente

PNL

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, 37 de misiuni în sistem integrat, în ultimele zeci de ore. Cele 91 de efective angrenate au procedat la asigurarea ordinii și siguranței publice, la verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, la acțiuni de combatere a criminalității economice, la paza locațiilor de carantinare, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

Au fost utilizate 24 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. Echipajele mixte au verificat în teritoriu peste 950 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. A fost depistată și identificată o persoană care nu a respectat măsura de izolare la domiciliu. A fost sancționată contravențional și introdusă în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 306 maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu. Prin Hotărârea nr. 5/2020 a Parlamentului României, publicată în Monitorul Oficial al României nr.421/2020 s-a stabilit că în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile stabilite prin ordinul comun al Ministrului Sănătății și Ministrului Afacerilor Interne.

”Fac excepție de la această regulă: persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare; copii cu vârsta mai mică de cinci ani; persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate/umiditate); elevii și studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare; angajatul care este singur în birou sau dacă între persoanele din birou există o distanță de 2 metri, se asigură aerisirea camerei la cel puțin două și dezinfecția suprafețelor; prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane; vorbitorii în public cu condiția distanței de 3 metri. În document se menționează că masca de protecție nu se atinge în timpul purtării, că trebuie să acopere nasul și gura și să fie schimbată o dată la patru ore. De asemenea, la intrarea în sedii angajații trebuie să fie triați și să se dezinfecteze pe mâini.

Triajul epidemiologic constă în măsurarea temperaturii prin termometru non-contact, iar temperatura măsurată să nu depășească 37,3 grade Celsius; observarea semnelor și simptomelor respiratorii; dacă temperatura măsurată depășește 37,3 grade Celsius se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus; dacă se constată menținerea unei temperaturi mai mare de 37,3 grade Celsius sau/și prezența altor simptome respiratorii, persoana este îndrumată către medicul în vederea unui consult medical.

Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș are date referitoare la 10 locații de carantinare. Se află în izolare la domiciliu 1206 cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 187 persoane sosite în țară, în perioada stării de urgență, și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată pe o perioadă de 14 zile.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, precizează CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1