MARAMUREȘ – Peste 5500 de cereri depuse în 2021 pentru eliberare pașapoarte

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Anul 2021 a adus o creștere semnificativă a numărului celor care au solicitat eliberarea de documente de călătorie. La nivelul județului Maramureș, de la începutul acestui an și până în prezent au fost depuse peste 5500 de cereri, fiind ridicate deja peste 5000 dintre ele. Maramureșenii trebuie să știe că emiterea pașapoartelor se face într-un termen mediu de 2,5 zile, raportat la termenul legal de soluționare de 15 zile lucrătoare stabilit pentru situațiile în care pașapoartele se ridică din țară de la serviciile publice comunitare de pașapoarte.

Maramureșenii trebuie să știe că  la nivelul structurii de pașapoarte se menține, până pe data de 31.08.2021, programul extins de lucru cu publicul în intervalul orar 08.00-20.00, de luni până vineri, astfel încât persoanele interesate se pot programa on-line pe platforma www.epasapoarte.ro în vederea depunerii cererilor de eliberare a pașapoartelor în acest interval orar. Mai trebuie spus că activitatea de personalizare și împlicuire a pașapoartelor simple electronice de la nivelul Centrului Național Unic de Personalizare a Pașapoartelor Electronice din cadrul Direcției Generale de Pașapoarte se desfășoară, până pe data de 31.08.2021, în intervalul orar 06.00-22.00, de luni până vineri, inclusiv în zilele de week-end atunci când situația o impune.

Cei care doresc pașaport trebuie să știe că au posibilitatea de a opta pentru transmiterea pașaportului simplu electronic la adresa de domiciliu din țară, prin intermediul PrioriPost, serviciul de curier rapid al Poștei Române, iar, începând cu data de 01.08.2021, tariful perceput pentru acest serviciu este de 11,30 RON (TVA inclus), plata făcându-se la livrarea documentului.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole