Maramureșul a fost prezent la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor 2021

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În perioada 11-14 octombrie 2021 sub egida comună a Comitetului European al Regiunilor (CoR) și a Direcției Generale Politică Regională și Urbană (DG REGIO) a Comisiei Europene se desfășoară Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor 2021/The European Week of Regions and Cities (#EURegionsWeek). În conformitate cu situația pandemică actuală, la fel ca și ediția anterioară, evenimentul din acest an se desfășoară în sistem online, sub forma unei conferințe internaționale pe o platforma dedicată cu denumirea: “Viitorul Europei”.

Evenimentul este cea mai mare manifestare europeană dedicată politicii de coeziune și cooperare regională, fiind o platformă unică de comunicare și de colaborare ce reunește regiuni și orașe din întreaga Europă, inclusiv pe reprezentanții lor politici, funcționari, experți și reprezentanți ai mediului academic.

”Județul Maramureș a participat la #EURegionsWeek în cadrul unui parteneriat regional format din Regiunea Moravia de Sud (Republica Cehă) în calitate de lider de parteneriat, voievodatul Wielkopolska (Polonia), județul Timiș (România), regiunea Slavonia (Croația), regiunea Umbria (Italia), Bosnia și Herțegovina, respectiv regiunea Ourense (Spania).

Partenerii au organizat în data de 12 octombrie 2021, un seminar online cu tema “Interoperabilitatea soluțiilor digitale”, unde fiecare regiune participantă a prezentat bune practici în digitalizarea serviciilor publice sub impactul pandemiei SARS-COV2. În cadrul acestui eveniment, județul Maramureș a contribuit cu un material video dedicat serviciilor publice digitalizate ale Consiliului Județean Maramureș, cu accent pe inițiativa de digitalizare a transportului public județean ce este în curs de implementare în cadrul unui proiect transfrontalier.

Tema materialului s-a conformat cu obiectivele ediției din acest an al #EURegionsWeek, respectiv susținerea tuturor formelor de transport sustenabil cu impact pozitiv asupra cetățenilor.

Seminarul online s-a bucurat de o participare extinsă, precum membrii raportori ai Comitetului European al Regiunilor (CoR), reprezentanți ai administrației centrale din diferite regiuni partenere, având ca moderator unul dintre fondatorii unui cunoscut ONG de la nivel european dedicat dezvoltării aptitudinilor digitale”, precizează Consiliul Județean.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2