MASCAȚI LA TOT PASUL – Într-o comună de lângă Maramureș a fost instituită zona specială de siguranță publică

Reclame home 1
Reclame home 1

Începând de astăzi, 26 august, pentru protejarea populației și menținerea unui climat de ordine publică, în localitatea Telciu a fost instituită zona specială de siguranță publică. Anunțul a fost făcut de către Inspectoratul de Poliție al județului Bistrița Năsăud.

Autoritățile spun că „având în vedere starea conflictuală generată de nemulțumirile cetățenilor din localitatea Telciu în legătură cu societatea de distribuție a apei, în localitatea Telciu a fost constituită o zonă specială de siguranță publică, fiind dispuse măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. Astfel, în următoarele 7 zile, pentru prevenirea apariției unor evenimente care pot tulbura liniștea și siguranța publică, alături de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în zonă acționează și polițiști din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud și Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș”.

Întreg scandalul a plecat de la faptul că aproximativ 800 de familii refuză de luni de zile să semneze contracte cu Aquabis, compania județeană care administrează rețelele de apă, nemulțumiți de tarifele ridicate practicate la nivel județean. Oamenii cer ieșirea comunei din ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară), rezilierea contractului cu Aquabis și înființarea unei companii locale pentru administrarea rețelei, precum există în alte localități care nu au intrat în ADI, de exemplu, Romuli.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole