Masina de interventie a salvamontistilor maramureseni, accidentata in trafic

PNL

Masina de interventie a salvamontistilor din Maramures accidentata in trafic in timp de se deplasa la un caz de o deosebita gravitate, anunta Dispeceratul National Salvamont.

In urma cercetarilor efectuate de politia rutiera toata vina a apartinut autovehiculului care a intrat in masina Salvamont.

“Dupa aproape cinci ani, cu zeci de ore de discutii si de avize favorabile obtinute , poate, in aceasta legislatura parlamentara va fi aprobat si amendamentul prin care sa se permita folosirea mijloacelor de semnalizare acustica si vizuala care asigura prioritate si siguranta in trafic pe timpul deplasarii la actiunile de salvare.

Desi legislatia impune dotarea echipelor Salvamont cu ambulante pentru transportul echipelor medicale si a accidentilor, legislatia rutiera nu a fost actualizata si nu nominalizeaza, inca, Salvamont-ul intre institutiile statului cu drept de folosinta a acestor mijloace de semnalizare a prioritatii in trafic.

Salvamont-ul, singura institutie abilitata legal pentru salvarea persoanelor accidentate pe munte, se afla sub coordonarea operativa a Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului de Interne si organizata ca institutie publice apartinand administratiei publice judetene sau locale.

Cu 8.297 de persoane salvate in 7.170 de interventii, in anul 2019, si cu un grad de raspuns de 100% la evenimentele montane, structurile Salvamont au demonstrat ca desfasoara o activitate de salvare la un nivel foarte bun, corespunzator cerintelor mereu impuse de dezvoltarea turismului si activitatilor economice din zona montana”, mai precizeaza cei de la Dispeceratul National.

Vlad HERMAN

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1