Ministrul Sportului intervine în cazul echipei Știința Baia Mare, blocată în Africa de Sud

Ministrul Sportului, Eduard Novak, intervine în cazul echipei Știința Baia Mare, care este blocată în Africa de Sud din cauza noilor interdicții.

Acesta a afirmat că se fac eforturi pentru găsirea unor alternative de zbor pentru sportivii echipei băimărene.

”Sunt de ieri în contact strâns cu echipa campioană la rugby a României, CSM Știința Baia Mare, blocată în Africa de Sud, ca urmare a interdicțiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului, dar și cu premierul și cu ministrul afacerilor externe. Se fac eforturi pentru găsirea unor alternative de zbor care să-i aducă acasă atât pe „zimbri”, cât și pe ceilalți români aflați în aceeași situație la Pretoria. Deocamdată, se fac demersuri pentru prelungirea vizei de ședere, dacă va fi cazul, precum și a cazării.

Situația lor se va rezolva și vom avea curând detaliile, dar vă pot asigura că toți vor reveni în deplină siguranță. Dacă nu se va identifica o altă variantă de zbor, vom trimite o aeronavă special pentru a-i aduce acasă. Niciunul dintre ei nu a fost testat pozitiv, ceea ce e o veste la fel de îmbucurătoare”, a spus Eduard Novak.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu