MISIUNI DIFICILE – Intenție de înființare a unei echipe de salvare montană la Sighet

Reclame home 1
Reclame home 1
Conducerea Primăriei Sighetu Marmației a avut zilele trecute o serie de discuții cu directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont, Dan Benga. Vă reamintim că zilele trecute echipele Salvamont au căutat patru cetățeni ucraineni (3 bărbați și o femeie) rătăciți în Munții Maramureșului. Atunci echipa de salvare formată din salvamontiști, polițiști de frontieră, dar și câțiva voluntari a reușit să ajungă la persoanele rătăcite, dar din păcate una dintre ele a pierdut lupta cu viața.
„Intenția Salvamont Maramureș este de a înființa o echipă de salvare montană și la Sighetu Marmației, conștienți fiind că scurtarea timpului de acțiune în cazuri de urgență, poate face diferența dintre viață și moarte. Din fericire există tineri interesați să urmeze cursurile speciale de pregătire și să se alăture ca voluntari, echipelor de salvare.
Din păcate în ultima perioadă ne confruntăm tot mai des cu evenimente nefericite în care turiști străini care nu cunosc zona muntoasă sau tineri ucrainieni care încearcă să fugă din calea războiului și aleg să o facă străbătând zona montană a Maramureșului, sau traversând înot râul Tisa, apelează prin 112 la serviciul de salvare”, precizează Primăria Sighetu Marmației.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole