Moscova cere Ankarei sa inceteze sa-i sustina pe teroristi in Siria

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Turcia trebuie sa inceteze sprijinul pentru ”grupari teroriste” in regiunea siriana Idleb, a declarat joi Ministerul rus al Apararii, adaugand ca a lansat atacuri impotriva gruparilor armate sustinute de Ankara, relateaza AFP, titreaza Agerpres.

Denuntand atacuri lansate de partea turca in care au fost raniti patru soldati sirieni, armata rusa a solicitat ”partii turce sa inceteze sa sustina actiunile gruparilor teroriste si sa le ofere arme” acestora.

Potrivit unui comunicat, ”grupurile teroriste au lansat mai multe atacuri masive” impotriva pozitiilor siriene in regiunile Al-Nayrab si Qaminas, la sud de Idleb. Bombardiere Su-24 au lovit ”formatiuni teroriste” si au permis armatei siriene sa respinga atacul, distrugand ”un tanc, sase vehicule blindate si cinci vehicule de mare tonaj puternic inarmate”, se precizeaza in comunicat.

Diplomatia rusa a reactionat ulterior prin purtatorul sau de cuvant Maria Zakharova, care s-a declarat ”foarte preocupata de sprijinul fortelor armate turce acordat combatantilor”.

„Un astfel de incident incalca acordurile ruso-turce (…) si risca sa provoace o noua escaladare a conflictului in aceasta parte a teritoriului national sirian”, a adaugat ea, citata de agentia de presa rusa Ria Novosti.

Armata turca a anuntat, de asemenea, ca doi dintre soldatii sai au fost ucisi si cinci raniti in urma unui atac aerian in provincia Idleb, atribuind acest atac armatei siriene.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2