Nazare: 17% din plafonul alocat programului IMM Invest a fost consumat în primele 45 de zile de la lansare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 12.000 de IMM-uri s-au înscris în platforma programului IMM Invest în primele 45 de zile de la lansare, fiind consumat un procent de 17% din totalului plafonului alocat pentru 2021, potrivit ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare, informează AGERPRES.

“Mai mult de 12.000 de IMM-uri s-au înscris în platforma web a programului IMM Invest România (www.imminvest.ro) de la începutul anului 2021. Valoarea totală a creditelor solicitate a fost de peste 17 miliarde lei, din care aproximativ 54% reprezintă credite pentru activitatea curentă, iar restul de 46% sunt pentru investiţii. În primele 45 de zile de la demararea programului IMM Invest, 17% din totalul plafonului alocat pentru anul 2021, a fost consumat. Astfel, în perioada 27.04 – 7.06.2021, valoarea totală a solicitărilor de garantare aprobate însumează 2 miliarde lei, cu o valoare a finanţării de 2,4 miliarde lei, aferente unui număr de 2.685 de credite solicitate de IMM-uri”, a scris ministrul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Nazare a precizat că principalele domenii finanţate sunt: activităţi de inginerie, lucrări de instalaţii, transporturi rutiere de mărfuri, construcţiile rezidenţiale şi nerezidenţiale, comerţul cu produse alimentare şi nealimentare (inclusiv on-line), HoReCa, precum şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

IMM Invest România este destinat susţinerii mediului antreprenorial, facilitând accesul IMM-urilor la finanţare, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiţii sau credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM în numele şi contul statului român, prin Ministerul Finanţelor Publice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2