Noi dosare penale: E plin de șoferi sub influența alcoolului în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1

În aceste zile, polițiști din întreg județul au acționat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și, totodată, pentru identificarea conducătorilor auto care comit infracțiuni rutiere.

La data de 21 ianuarie, Serviciul Rutier Maramureș, polițiști ai Secției 1 Groși și ai Secției 5 Ocna Șugatag au oprit pentru control pe D.N. 18 (strada Rândunelelor din Vișeu de Sus și în Ferești) trei autoturism, conduse de trei bărbați de 17, 34 și 47 de ani din Coltău, Strîmtura și Săliștea de Sus.

Testat alcoolscopic, etilotestul a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului auto de 47 de ani. În celalalte două cazuri, polițiștii au constatat faptul că tânărul de 17 ani și bărbatul de 34 de ani nu dețin permis de conducere. Totodată, unul dintre aceștia, solicitat de polițiști să fie testat cu aparatul etilotest, a refuzat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii efectuează în continuare cercetări pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În noaptea de 22 ianuarie, polițiștii băimăreni și sigheteni au depistat în trafic, circulând pe bulevardul Independenței din Baia Mare și pe strada Alexandru Ivasiuc din Sighetu Marmației, doi conducători auto în vârstă de 31 și 50 de ani din Șomcuta Mare și Sighetu Marmației, care au condus autoturisme sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, au rezultat valori de 0,43 și 0,77 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Ambilor le-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Ieri seară, polițiști ai Secției 4 Leordina au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, pe D.N. 18, conducătorul unui autoturism conduce haotic, existând suspiciuni că ar fi sub influența băuturilor alcoolice.

În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat la locul indicat și au identificat autoturismul în cauză, care se deplasa dinspre comuna Rona de Sus. Polițiștii au legitimat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 43 de ani din Ruscova. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul de Permanență Ruscova, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole