Noi imagini spectaculoase trimise de pe planeta Marte de roverul Perseverance al NASA

Reclame home 1
Reclame home 1

După ce a ajuns în siguranță pe suprafața planetei Marte, roverul Perseverance al NASA (Administrația Națională Aeronautică și Spațială) din SUA a trimis o imagine nemaivăzută: cum arată procedurile de asolizare pe Marte, informează CNN.

Roverul Perseverance a trimis, de asemenea, câteva fotografii cu locul de asolizare. Prima imagine distribuită vineri în cadrul unei conferințe de presă susținute de NASA a fost catalogată drept „entuziasmantă” de echipa care a primit-o. Acesta arată roverul care se apropie de suprafața solului marțian în timpul coborârii și asolizării. O cameră de pe scara de coborâre a navei spațiale a surprins perspectiva, lucru care nu a fost posibil în misiunile anterioare.

„Această fotografie dintr-o cameră de pe «jetpack»-ul meu mă prinde în aer, chiar înainte ca roțile să atingă solul. Momentul la care a visat echipa mea de ani de zile acum este o realitate. Îndrăznește lucruri mari”, se notează pe un tweet din contul Perseverance. Pot fi văzute particule mici de praf care se ridică de pe suprafața marțiană, agitate de motoarele roverului, când acesta se afla la 6,5 metri deasupra suprafeței marțiene. „Echipa este copleșită de entuziasm și bucurie că a realizat cu succes un alt rover cum asolizează pe suprafața planetei Marte. Când facem astfel de investiții, le facem pentru umanitate și le facem ca un gest al umanității noastre”, a spus Adam Steltzner, inginerul șef al roverului.

„Nu putem decât să sperăm, în eforturile noastre de a proiecta nave spațiale și de a explora sistemul nostru solar, că vom putea contribui cu o altă imagine deosebită la această colecție și sunt bucuros să spun că sper că astăzi putem face acest lucru”, a mai precizat Adam Stelzner. În timp ce primele imagini trimise de roverul ajuns în siguranță pe Marte erau joi seară alb-negru, fotografiile color puse la dispoziție vineri arată culoarea roșie caracteristică suprafeței marțiene. „Un orizont deschis, cu atâtea lucruri de explorat. Abia aștept să începem”, s-a notat pe contul de Twitter al Perseverance. Se pot observa, de asemenea, roci împrăștiate pe suprafața de asolizare din craterul Jerezo, dar ele sunt mici, în comparație cu roțile mari de rover. „Iubesc rocile. Uită-te la acestea chiar lângă roata mea. Sunt vulcanice sau sedimentare? Ce poveste spun? Abia aștept să aflu”, s-a notat pe contul de Twitter al Perseverance.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole