NOUTATE – Modificări la Codul de procedură fiscală. Ce se va schimba în zilele care urmează

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul a adoptat în ședința de azi o serie de modificări care vizează Codul Fiscal și care vor intra în vigoare în cateva zile. Oficialii Guvernului au arătat că ordonanța pentru modificarea și completarea Legii 207 din 2015 privind Codul de procedură fiscală introduce noi reglementări de simplificare și îmbunătățire a legislației de procedură fiscală, „adaptând-o totodată la evoluții internaționale, recomandări de bune practici de la nivelul OCDE”.

„În primul rând, îmbunătățirea echilibrului în relația dintre contribuabil și organele fiscale, pentru a consolida și dezvolta creșterea încrederii contribuabililor în administrația fiscală. Astfel, ANAF urmează să publice pe site-ul propriu lista contribuabililor, persoane juridice care și-au declarat și achitat la scadență obligațiile fiscale de plată și nu figurează cu obligații restante.

Totodată, se introduce posibilitatea restituirii taxei pentru soluția fiscală anticipată, dacă, în astfel de situații, contribuabilul renunță la această soluție, iar pentru constituirea garanțiilor se creează posibilitatea eșalonării creanțelor, precum și eșalonări succesive. Totodată, va exista posibilitatea eșalonării TVA, a accizelor sau taxelor vamale pentru administrarea care revine Autorității Vamale Române”, precizează Guvernul Romaniei.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole