O persoană a leșinat in Baia Mare din cauza căldurii

Reclame home 1
Reclame home 1

Canicula din aceste zile provoacă un real disconfort, în special vârstnicilor și persoanelor cu diverse afecțiuni de sănătate.

În cursul zilei de joi, 24 iunie, o persoană vârstnică a leșinat în Piața Izvoarele din Baia Mare, iar un tânăr a făcut insolație în Sighetu Marmatiei.

”La orele pranzului au fost o persoana vâstnica cu Lipotimie, in piața Izvoarele Baia Mare si un tânăr cu insolatie la Sighetu Marmatiei. In conditiile zilelor de canicula se recomanda sa nu se deplaseze dupa ora 10-11 pâna seara cand mai scade discomfortul termic si ITU.

Hidratarea si alimentatia corespunzatoare precum si aplicarea recomandarilor MS. Rugam supravegherea, sprijinirea si comunicarea cu persoanele vârstnice singure si suferinde de boli cronice cu cele necesare, rude sau vecini, pentru a reduce riscurile la care s-ar expune in cazul deplasarilor la orele amiezii.

Imbracamintea adecvata si purtarea palariei de soare este de avut in vedere. Suntem intr-o perioada de sarbatori crestine, timp in care sa ne gandim la pilda bunului samaritean. Ingrijirile acordate de persoane care ajuta vecinii, prietenii sau cunostintele mai in varsta sunt ingrijiri informale si sunt binevenite mai ales acum”, a declarat, pentru ZiarMM, Alexandru Ilieș, director medical în cadrul SAJ Maramureș.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2