OFICIAL – Două localități din Maramureș primesc bani pentru rețeaua de gaze

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primele 73 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 3.854.583.847,09 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării. Anunțul a fost făcut de către ministrul Cseke Attila, care a precizat că aceste proiecte fac parte din categoria celor 105 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

”Obiectivul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetățenii care nu sunt racordați la rețeaua de gaze naturale și, prin acest program, vom branșa aproximativ 196.000 de familii la rețeaua de gaze”, a precizat ministrul dezvoltării.

Ministrul Cseke Attila a reamintit că, prin Programul ”Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz.

„Astăzi, data de 03.06.2022, a fost publicată lista cu primele 73 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 3.854.583.847,09 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, aprobate de Ministerul Dezvoltării. Proiectul care vizează orașul nostru, cu o lungime de 115 km si 4964 branșamente, cu o valoare totala de 120.056.403,69 lei, fiind al doilea proiect la nivel național ca valoare individuală și are rolul evident de a crea o alternativă pentru obținerea agentului termic, având în vedere cât este de important pentru orașul nostru, ținând cont de iernile lungi cu care ne confruntăm.
Vom lansa procedura de licitație (proiectare și execuție lucrări) în săptămânile ce urmează și avem ferma convingere că implementarea proiectului nu va depași termenul de 4 ani. Suntem obligați să ne raportăm la un viitor mediu și îndepărtat, să nu ne referim doar la prezent, și, în pofida contextului actual, sunt sigur că această realizare va aduce un mare plus localității noastre”, precizează oficialii Primăriei Vișeu de Sus.
Vorbim apoi despre dezvoltare sistem inteligent de distribuție a gazelor în comuna Coroieni – aici valoarea fiind de 25.086.582,71 lei.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2