OFICIAL – Interes mare din partea fermierilor pentru înființarea de plantații pomicole

Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 47 de milioane de euro solicitate de fermieri pentru înfiinţarea sau modernizarea plantaţiilor pomicole. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a anunțat recent că a primit online 65 de solicitări de finanţare în valoare de 47,6 milioane de euro pentru înfiinţarea, extinderea sau modernizarea plantaţiei pomicole, finanţare acordată prin componenta 1 a submăsurii 4.1a Investiţii în exploataţii pomicole din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

„Având în vedere că alocarea financiară stabilită pentru această formă de sprijin a fost de 30,5 milioane de euro, fondurile europene disponibile pentru anul 2022 pentru această componentă au fost epuizate. Ne bucură interesul major al fermierilor pentru accesarea fondurilor destinate înfiinţării şi dezvoltării plantaţiilor pomicole. Reamintim tuturor fermierilor interesaţi că pot depune în continuare cereri de finanţare pentru înfiinţarea sau modernizarea pepinierelor pomicole şi pentru achiziţia de utilaje de recoltare pentru fermele pomicole. Pentru aceste investiţii finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) mai sunt disponibile fonduri în valoare de peste 18 milioane de euro, până la data limită de primire a proiectelor, 12 decembrie 2022 sau până la epuizarea fondurilor alocate” a declarat George Chiriţă, Directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Fermierii maramureșeni trebuie să știe că din finanţarea disponibilă în continuare prin submăsura 4.1a, pot fi accesate până la 300.000 de euro/ proiect pentru utilaje de recoltare (achiziţii simple), în limita a 11,5 milioane de euro fonduri totale disponibile, iar pentru înfiinţarea, extinderea sau modernizarea pepinierelor pot fi accesate până la 1.500.000 de euro/ proiect (proiecte complexe), în limita a 6,9 milioane de euro fonduri totale disponibile.

Totodată, că până la data de 16 decembrie 2022, fermierii mai pot depune cereri de finanţare pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor în cadrul submăsurii 17.1.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole