OFICIAL – Primăria Șomcuta Mare a fost amendată cu 15.000 lei

Garda de Mediu Maramureș a aplicat primăriei Șomcuta Mare maximul amenzii care se putea aplica unei Unități Administrativ -Teritoriale pe Legea 211 din 2011 și anume 15.000 lei. Totul a pornit de la un scandal legat de depozitarea unor deșeuri de pe strada Mireșului.
„În urma filmării transmise în mediul online în data de 07.04.2021 privind depozitarea deșeurilor pe de pe str. Mireșului din orașul Șomcuta Mare, comisarii GNM CJ Maramureș s-au deplasat de urgență la fața locului pentru verificări suplimentare. S-a constatat faptul că pe o suprafață de 30 mp s-au depozitat deșeuri municipale în amestec care au provenit din acțiunile de salubrizare/igienizare desfășurate cu beneficiarii Legii 416 la lizierele de pădure Ciot, Buteasa, Codrii Butesii. Aceste deșeuri au fost depozitate temporar în vederea sortării pe fracții valorificabile urmând ca acestea să fie preluate și transportate de către operatorul de salubrizare la centrul de sortare a deșeurilor.
De asemenea s-au constatat și alte depozitări necontrolate de deșeuri pe o suprafață de aproximativ 500 mp. S-a dispus salubrizarea imediată a zonei iar la data de 09.04.2021 amplasamentul a fost salubrizat. Precizăm faptul că UAT Șomcuta Mare a fost sancționată contravențional potrivit Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor”, precizează Garda de Mediu Maramureș.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu