OFICIAL- Veniturile bugetarilor care lucrează la fonduri europene vor fi majorate

Reclame home 1
Reclame home 1

Veniturile bugetarilor care lucrează la fonduri europene vor fi majorate substanțial, conform unei decizii luate de Guvern zilele trecute. Vorbim de de creșteri ale salariilor de bază de până la 50% în cazul acestor funcționari.

„România, în perioada următoare, adică în mai puțin de șapte ani, are de beneficiat de pe urma a 90 de miliarde de euro. Sunt bani europeni pe care, fie că-i regăsim în fondurile alocate României în Cadrul financiar multianual 2014-2020, din care ne mai rămân, până în decembrie 2023, eforturi de făcut pentru a crește nivelul de absorbție, suntem aproape de 70% și trebuie să intensificăm acest efort. Sunt aproape 10 miliarde de euro pe care încă îi mai avem de cheltuit în această perioadă, la care se adaugă cei 30 de miliarde de euro din PNRR și, împreună cu Cadrul financiar multianual 2021-2027 – cu programe operaționale care ați văzut că sunt din ce în ce mai des lansate în România, după ce s-a semnat Acordul de parteneriat de către premier și comisarul european Ferreira la Alba-Iulia – sunt 90 de miliarde de euro, iar eforturile statului român, prin intermediul experților, funcționarilor, angajaților care răspund de această zonă, trebuie intensificate.

Ce se întâmplă acum este o armonizare a recunoașterii eforturilor celor care gestionează fondurile europene din Cadrul financiar multianual și cei care gestionează cele 30 de miliarde din cadrul PNRR. Știți deja, România a primit, cu pre-finanțarea și cu prima tranșă, peste șase miliarde de euro și avem în continuare, după ce va veni și cea de-a doua tranșă în perioada următoare, foarte multe fonduri europene din cadrul PNRR de administrat. E o perioadă foarte scurtă și eforturile vor fi intense, mai ales în condițiile în care PNRR implică nu doar gestionarea banilor europeni, cei 30 de miliarde de euro, dar și implementarea de reforme și atingerea de jaloane și ținte. Ca atare, este o armonizare și o recunoaștere practică a celor două resurse pe care, în acest, moment angajații statului român le au de gestionat, ambele din fonduri europene, Cadrul financiar multianual și PNRR”, precizează oficialii Guvernului.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole