Olimpice: Toate arenele sportive au fost finalizate, anunta organizatorii JO 2020

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Toate arenele sportive permanente care urmeaza sa gazduiasca intrecerile din cadrul Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo au fost finalizate, cu mai mult de patru luni inaintea startului competitiei, au anuntat organizatorii, in timp ce propagarea noului coronavirus pune sub semnul intrebarii desfasurarea evenimentului asa cum este prevazut, informeaza AFP, titreaza Agerpres.

Centrul acvatic de la Tokyo, ultima arena aflata in constructie si care va fi utilizata pentru probele de inot, sarituri si inot sincron, “a fost finalizat in termenul fixat, sfasitul lunii februarie”, potrivit unui comunicat dat publicitatii vineri.

Centrul respectiv, care va putea gazdui 15.000 de spectatori, a costat 523 milioane dolari (465 milioane euro), iar inaugurarea sa este programata pentru data de 22 martie.

In total, 43 de instalatii sportive – 8 arene noi permanente, 23 de facilitati deja existente si 10 instalatii temporare – vor fi utilizate la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo (24 iulie – 9 august), conform Xinhua.

Anuntul finalizarii Centrului acvatic vine intr-un moment in care calendarul sportiv international a fost puternic perturbat de epidemia de coronavirus, ridicand semne de intrebare in privinta desfasurarii Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Thomas Bach, a asigurat saptamana aceasta ca o amanare sau o anulare a Jocurilor “nu a fost mentionata” in cadrul reuniunii biroului executiv al CIO.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2