septembrie 20, 2021

PENTRU APĂRAREA ȚĂRII – Rezerviștii din Maramureș, chemați la unitățile militare din județ

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Instituția Prefectului Maramureș anunță că în perioada 14-17 septembrie, în conformitate cu prevederile art. 23, alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război, ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în județul Maramureș, se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Autoritățile subliniază faptul că acest tip de exerciții se planifică și organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora: „Pe timpul exercițiului, rezerviștii cu domiciliul în județul Maramureș, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unitățile militare pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare. Menționăm că activitățile sunt planificate să se desfășoare în contextul măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Grigore

    Când se vor respecta prevederile Legii pensiilor militare atunci se vor prezenta și rezerviștii!!!

    Reply
  2. MIHAI

    Atunci o sa ma prezint când toate legile se vor respecta în tara asta . Eu fur o pâine ii furt calificat îmi da 3 ani de pușcărie și alți ca fura milioane de euro primesc cu suspendare dar și cu banii la ciorap . Asa ca EIUM Celor care vor lucrul acesta

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2