Pentru ca autoritățile să nu bage Vama în carantină, patronii cluburilor și primăria Limanu anunță o măsură unică pentru litoralul românesc

home camp2
home camp2
home camp2

Primul mesaj aparține administratorului terasei în fața căreia sute de turiști au dansat și au cântat fără a se respecta vreo normă de distanțare socială.

Este același om care a fost amendat de autorități cu 2000 de lei, pentru că a facilitat organizarea mitingului dansant de la finalul săptămânii trecute. La fel de adevărat este că nici măcar un turist nu a fost sancționat de polițiști, pentru că nu a respectat măsurile de protecție sanitară. Poate că totul ar fi rămas doar în amintirea celor care au participat la distracție, dacă aceste imagini nu ar fi „scăpat” pe rețelele de socializare.

De câteva săptâmâni, Vama Veche este în atenția tuturor, dar parcă toată lumea s-a făcut că nu vede ceea ce se petrece în stațiunea libertății.

Hora de la Mamaia a dus la decapitarea Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, dar imaginile din Vama Veche nu au deranjat pe nimeni. Și nu vorbesc aici doar de autorități. Mii de turiști au continuat să ignore orice avertisment al medicilor, cei de la terase le-au cântat în strună și abia când imaginile din Vamă au devenit virale pe internet a fost dată și prima amendă.

Zilele au trecut, iar zvonurile privind închiderea litoralului erau din ce în ce mai dese, deși au fost spulberate de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Mai sunt doar câteva ore, iar mii de tineri se vor îndrepta din nou spre Vama Veche, acel loc unde pelerinajul pe la toate barurile de pe plajă a devenit o modă. Acel loc unde normele sanitare parcă s-au oprit la intrarea-n sat! Veți spune că de vină sunt cei care au afaceri în Vamă pentru că permit astfel de aglomerări și poate că unii chiar pot fi considerați vinovați. Ce facem însă cu ceilalți? Cei care au mici afaceri pe care nu știu cum să le protejeze mai bine de valul de turiști, unii dintre ei parcă veniți special pentru a nu respecta legea și normele sanitare? Tind să cred că fiecare se gândește doar la ziua lui de distracție și, dacă se va ajunge la măsuri de închidere, se va lăuda că el a apucat Vama deschisă. Sper să nu se ajungă aici!

Mai multe pe republica.ro

Foto: funkytravel.ro

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *