PENTRU PĂRINȚI – Noutăți legate de mersul copiiilor la școală

Reclame home 1
Reclame home 1

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a anunțat că, în conformitate cu declarația de presă a ministrului Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, din data de 24 Noiembrie 2021, unitățile de învățământ preuniversitar pot trece în sistem „față în față” prin decizie proprie, începând cu ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administrație al unității de învățământ și cu informarea ISJ în acest sens.

„Trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică se va face conform prevederilor Ordinului comun ME-MS nr. 5338/1082/01.10.2021, cu modificările și completările ulterioare, nefiind condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri va fi considerată ca zi de referință doar cu privire la rata de vaccinare a personalului din învățământ, care reprezintă un criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3%. Activitatea din toate instituțiile din sistemul de învățământ preuniversitar se va desfășura cu respectarea măsurilor specifice în vigoare în scopul prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2”, anunță ISJ Maramureș.

Mai spunem doar că în acest moment în județul Maramureș avem puține localități unde rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori. Este vorba despte Remetea Chioarului (5,46), Mireșu Mare (4,50), Tăuții Măgherăuș (3,56), Sarasău (3,53), Ardusat (3,16) și Groși, cu o rată de infectare de 3,09 la mia de locuitori.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole