PENTRU ȘOFERI – Ce înseamnă carantina pentru o mașină și cat poate dura aceasta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sunt destule situațiile în care maramureșenii se prezintă la Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș pentru a înmatricula mașina mult dorită, însă află la ghișeu că nu o pot face. În astfel de cazuri este vorba în general de lipsa unor acte oficiale care să ateste că mașina nu e furată, în leasing sau aflată sub sechestru.

„Începand cu data de 2 mai am migrat online. Asta înseamnă că cetățeanul vine în baza programării la ghișeu, depune documentele de înmatriculare și în momentul în care solicită numere la rand noi le dam pe loc, iar dacă vrea numere preferențiale atunci după două ore. Sistemul este foarte bine pus la punct, datele de identificare a vehiculelor se preiau din baza de date, se fac instant verificări în bazele noastre de date. O mașină, dacă are anumite probleme, intră într-o carantină.

În carantină se fac verificările de rigoare, dacă sunt probleme se refuză, iar dacă nu sunt probleme se dă curs înmatriculării. O carantină înseamnă dacă avem lipsă documente de înmatriculare. Dacă veniți la noi și nu aveți actul de Germania, Cehia sau oricare altă țară, atunci mașina respectivă nu se poate înmatricula  și intră în carantină. Carantina presupune verificări prin Direcția noastră, cand statul emitent confirmă că e ok, nu are datorii, nu are sechestru sau nu este în leasing atunci ne dă confirmare și trecem la înmatriculare. Comunicarea este destul de bună, cu excepția Franței, care răspund foarte greu. Îi întrebăm în engleză ne răspund în franceză, îi întrebăm în franceză ne răspund în engleză… Carantina poate dura în astfel de cazuri pană la 6 luni”, spun oficialii Serviciului mai sus amintit, pentru ziarmm.ro.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2