PERICOLE – Probleme cu cainii pe stradă în două comune din Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Tragicul eveniment petrecut acum cateva zile în București, cand o băimăreancă de-a noastră a fost ucisă de o haită de caini, a readus în discuție problema cainilor pe străzi, fie ei cu stăpan, fie fără stăpan. Pentru că nu întotdeauna cainii întalniți pe stradă sunt fără stăpan, sunt de multe ori caini lăsați liberi de proprietarii lor, caini care pot ataca fără motiv.
Probleme cu cainii avem cel puțin în două din localitățile din județ. Este vorba despre comuna Groși, respectiv Fărcașa.
„În urma sesizărilor cu privire la câinii aflați liberi pe străzi, reprezentanții primăriei și poliției caută soluții privind rezolvarea acestei probleme care crează disconfort și nemulțumiri pentru cetățenii comunității noastre și nu numai, prin urmare s-a început o campanie de verificare, informare și sancționare. Vă aducem la cunoștință că primăria Groși nu are personal specializat și acreditat pentru colectarea câinilor și nu deține un spațiu autorizat pentru adăpostirea acestora. Adăposturile care există la ora actuală în Maramureș nu mai primesc animale din cauza depășirii capacității.
Reamintim că în mare parte această problemă este generată de cetățenii care nu înțeleg să își țină câinii în curțile proprii sau hrănesc câinii abandonați pe străzi, prin urmare, vă rugăm să nu lăsați câinii să iasă din curte indiferent de zi sau noapte, rasă sau talie. Rezolvarea acestei probleme se poate face numai cu ajutorul dumneavoastră, respectiv, să depuneți o reclamație scrisă la sediul poliției Groși, prin care să prezentați locul unde ați identificat câinii sau persoanele care își lasă câinii liberi, pentru ca aceștia să poată fi sancționați. Vă reamintim că la nivelul Comunei Groși, în ultimii doi ani s-au realizat campanii de sterilizare a animalelor de companie cu scopul de stopare a înmulțurii necontrolate a acestora”, precizează Primăria Groși.
Cei de la Fărcașa recunosc că în ultima perioadă s-au primit tot mai multe sesizări în legătură cu cainii care umblă liberi prin comună și care pun în pericol integritatea corporală a cetățenilor și, în special, a copiilor. Primăria Fărcașa anunță că se vor face controale cu cei de la Poliția Locală, iar proprietarii ai căror caini vor fi găsiți umbland liberi prin comună riscă amenzi cuprinse între 700 și 2500 de lei.
Vă reamintim că potrivit Legii 61 din 1991 republicată, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri este interzisă.
FOTO Primaria Grosi/facebook
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

 1. Stef

  Mergeti intr-o plimbare pe strada Viilor din Baia Mare, in zona manastirii, daca vreti sa vedeti haite de caini !

  Reply
 2. Exorcistul

  Sunt multi în perioada rece, care confunda mănăstiri cu cramele pline de butoaie cu tulburel. Sigur ca după ce s-au încălzit sunt geloși pe ritualul de împerechere a câinilor. Ștef te vad tulburat, sper ca nu urci sau desenezi pe ziduri ??))))

  Reply
 3. Nelu

  Este o mare problema in toate localitatile ,se aminteste de caini numai cand se intampla tragedii ,atacuri ale lor se intampla zilnic .Oameni care se deplaseaza pe strazi atacati ,la cine sa reclame ,primaria nu i intereseaza politia la fel, politia animalelor da amenzi celor care lovesc cainii sa se apere ,mai bine ar verifica prorietarii de caini daca respecta legile in vigoare ,in concluzie daca te plimbi pe strada te papa maidanezu daca esti prin padure te ataca cainii ciobanilor pe care nu i verifica nimeni

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole