Peste 100 familii sunt asteptate sa ajunga la Borsa din Italia. Primarul Timis crede ca o parte va intra astazi in tara

Primarul din Borsa a confirmat in aceasta dupa-amiaza pentru ZiarMM.ro ca se asteapta sa ajunga in Borsa peste 100 de familii, care revin acasa din Italia. Acesta crede ca o parte vor intrat in tara chiar astazi.

Ion-Sorin Timis, primar Borsa: “Vor ajunge in localitate peste 100 de familii, cred ca o parte din ei au intrat deja in tara sau urmeaza sa intre.”

Pentru alte cinci familii, deja ajunse in localitate, s-a luat masura carantinei la domiciliu. Din pacate, doar una din cele cinci familii si-a anuntat prezenta, restul de patru fiind identificate de reprezentantii Primariei Borsa.

Ion-Sorin Timis: “Am identificat cinci familii care s-au intors acasa. O familie a sunat ieri la Primarie si a anuntat ca a revenit in localitate, iar pe ceilalti i-am identificat noi, aceste familii fiind preluate de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Maramures. Noi pregatim o locatie pentru cei care au virusul, o sa avem 45 de paturi, iar ceilalti care nu sunt bolnavi vor ramane in carantina la domiciliile lor sub atenta supraveghere a medicului de familie.”

Primarul spune ca aceste familii nu revin acasa neaparat din cauza virusului ci pentru ca s-au inchis scolile si gradinitele in zonele din Italia, in care locuiesc, iar in magazine nu se prea gasesc alimentele care sa le poata asigura traiul de zi cu zi.

La ora actuala 2.000 de borseni sunt stabiliti in Lodi si alti 8.000 in Lombardia si Veneto. In total 15.000 de localnici din Borsa isi duc traiul de zi cu zi in diferite zone din Italia.

Ana AVRAM

Coronavirus – Rares Pop, director executiv DSP Maramures: „Patologia este destul de agresiva la persoanele care au imunitate compromisa”

 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu