PIAȚA IZVOARELE REVINE – Primăria vrea să afle ce ar putea face cu terenul de peste 10.000 mp

Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii locali vor trebui sau nu să aprobe un stiu de fundamentare legat de terenul pe care se află acum Piața Izvoarele din municipiul. Există și un raport de specialitate privind aprobarea demarării procedurii pentru întocmirea unui studiu de fundamentare având ca obiect stabilirea modului cel mai eficient de utilizarea a terenului în suprafață de 10157 mp, înscris în CF 115276, număr cadastral 115276, pentru administrarea și exploatarea Piaței Agroalimentare Izvoare, în concordanță cu funcțiunile stabilite prin documenația de urbanism în vigoare la data întocmirii.

„Din CF 115276 Baia Mare reiese ca sub A1.1 este intabulata o constructie- aprozar, proprietatea Sc Piata Aliment SA Baia Mare. In situatia in care in urma studiului de fundamentare reiese necesitatea realizarii unei lucrari de interes public asupra terenului in suprafata de 10157 mp, inscris in CF 115276, numar cadastral 115276 , proprietatea Municipiului Baia Mare, desfiintarea constructiei in natura aprozar edificata pe acest teren –proprietatea SC Piata de Aliment SA poate fi facuta de catre proprietarul acesteia cu respectarea prevederilor L50/1991, republicata si modificata, sau in cazul in care acesta refuza, de catre autoritatea publica locala cu respectarea prevederilor L 50/1991 sau poate fi expropriata pentru lucrari de interes public local din categoria Lucrari de Regenerare Urbana prevazute de art.1 al Legii 255/2010, cu respectarea prevederilor legale in vigoare la data realizarii procedurilor”, se arată în respectivul raport.

Despre Piața Izvoarele și întreg scandalul care a fost cu aceasta s-a scris multă vreme. Municipalitatea ar fi vrut la un moment dat ca în zonă să facă o parcare supraterană. A picat și acest proiect. Acum vor modernizarea acestei piețe, însă deocamdată totul se reduce la vorbe și atât.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole