PLANURI DE VIITOR – Cale ferată între Baia Mare și Sighet, cu tunel pe sub Gutai după 2025

Reclame home 1
Reclame home 1

U.A.T. MUNICIPIUL BAIA MARE, titular al Strategiei Integrate de Dezvoltare Zona Urbană Funcțională Baia Mare 2030 – Strategie Integrată de Dezvoltare Urbană 2015-2030 pentru contextul strategic european aferent cadrului de programare 2021-2027 și post 2027, la nivelul zonei funcționale urbane Baia Mare, a anunțat publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a avizului de mediu pentru documentul amintit și declanșarea etapei de încadrare.

Din document aflăm că potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Planul de amenajare a
teritoriului județean – PATJ – se întocmește pentru teritoriul administrativ al județului si reprezintă expresia spațială a programului de dezvoltare socio-economicã a acestuia: „PATJ are rol de armonizare a dezvoltării durabile a teritoriului și preia prevederile planurilor de amenajare a teritoriului zonal sau național. În cazul municipiului Baia Mare și ZUF aferentă, PATJ Maramureș a fost elaborat în 2009 și a prezentat relevanță în special pentru perioade
de programare 2007-2013, 2014-2020. Pentru actuala perioadă de programare 2021-2027, PATJ necesită actualizare, dar o serie de direcții și principii de dezvoltare rămân importante”.

Autoritățile ne spun că amenajarea teritoriului la nivelul județului Maramureș a fost planificată în trei etape: de scurtă durată 2009- 2015, pe termen mediu 2015-2025 și pe termen de lung, după 2025. Din document aflăm că se visează la un drum rapid Baia Mare-Sighet (cu tunel rutier pe sub Munții Gutai), o cale ferată Baia Mare-Sighet (cu tunel pe sub Gutai), drum expres Baia Mare – Targu Lăpuș-Năsăud-Bistrița, sau drum expres Baia Mare – Satu Mare – Vaja. În afara de calea ferată Baia Mare-Sighet, care are ca termen de realizare după 2025, toate celelalte proiecte au ca termen final anul 2025.

Ni se mai spune că „La orizontul anului 2035, Județul Maramureș va fi o comunitate durabilă, ușor accesibilă și
conectată la rețelele majore de comunicații din Europa Centrală și de Est, o destinație turistică și de afaceri de importanță europeană cu servicii publice de calitate și o administrație proactivă”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

6 Comments

 1. Grey old man

  Daaa, genial!!! Nu trebuie sa fii foarte batran ca sa-ti aduci aminte de tunelul dinainte de alegeri… Lipseste autostrada pana la Vaja sau Mateszalka sau unde or vrea de data asta… 🙂

  Reply
 2. Ron

  Daa, acelasi hot air de 30 de ani. Ati uitat sa mentionati ca pe fantasmagorica aia de cale ferata pe sub Gutii va circula un bullet tain.
  Mizerabililor!

  Reply
 3. un om simplu

  corect spus „aflăm că se visează la” . Cine mai crede baliverne de genul acesta 🙂

  Reply
 4. SShowman

  Mda… R.I.P. pt.unii la cariere de gorobete ( vezi dex ) de nivel înalt pe 2024 … Concluzia în traducere … ,, Politicienii sunt mulți care… când văd luminița de la capătul tunelului , ies și mai cumpără tunel ,, = John Quiton =

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole