PLIN DE POLIȚIȘTI RUTIERI – Sute de amenzi aplicate în doar două ore în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

În data de 2 august, timp de două ore, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava și Inspectoratului de Poliție al Județului Sălaj, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sprijiniți și de polițiști de ordine publică, au participat la o acțiune comună pe raza județului Maramureș pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră și pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

Pentru abaterile constatate, oamenii legii au aplicat nu mai puțin de 224 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea O.U.G. nr.195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, iar ca măsuri complementare, au fost reținute 15 permise de conducere, dintre care 4 pentru viteză, 2 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 5 pentru neacordarea de prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii şi 4 pentru alte abateri. IPJ Maramureș a anunțat că totodată au fost reținute 8 certificate de înmatriculare.

„Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă să adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!, respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!, nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!, folosiţi centura de siguranţă, vă poate salva viaţa în caz de accident!, respectiv nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!”, precizează IPJ Maramureș.

Șoferii trebuie să știe că acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate!

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2