POLIȚIA RUTIERĂ – Maramureșul nu este pregătit pentru a crește limitele de viteză

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sunt maramureșeni care și-ar dori ca pe anumite porțiuni de drum să fie crescută limita de viteza. Sunt puține locuri în Maramureș unde poți circula legal cu viteza de 100 km/h, însă în cele mai multe zone ar trebui să se circule cu maxim 50 km/h dat fiind faptul că majoritatea drumurilor din acest județ trec prin interiorul localităților.

„La nivelul județului Maramureș, în interiorul localităților, limita de viteză este de 50 km/h. Au fost anii trecuți niște propuneri de  a se ridica limita de viteză, dar analizele care s-au făcut la nivel de județ legat de riscul de accidente și nu numai  au arătat că Maramureșul nu este pregătit pentru a mai ridica limita de viteză. În afara localităților, limitele sunt pe drumul european DN1C de 100 km, iar pe celelalte drumuri limita e de 90 km/h în afara localităților. Cât timp nu avem acces la autostradă sau la drumuri expres, limitele de viteză sunt cele prevăzute de lege. În anumite zone sau localități, în funcție de evenimentele înregistrate de-a lungul timpului, administratorul drumului, împreună cu Poliția Rutieră, a stabilit anumite restricții de viteză, pentru a preveni producerea de evenimente rutiere grave„, a explicat, pentru ziarmm.ro, comisar de poliție Gheorghe Goth de la Serviciul Rutier Maramureș.

Vă reamintim că viteza, sub cele două forme ale sale, excesivă și/sau neadaptată la condițiile de drum, este principala cauzaă generatoare de accidente rutiere grave la nivelul județului Maramureș. Sunt însă drumuri județene, cum este cel care leagă Rogozul de Lăpuș și de aici spre Băiuț unde se merge foarte tare, mai ales că drumul cu pricina nu este foarte circulat. Și exemplele pot continua. Odată cu reabilitarea drumului național 18 șoferii apasă pedala de accelerație tare imediat ce ies din Vadu Izei până în Berbești. Sau pe DN18 Petrova-Leordina.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole