Președintele Consiliului Județean Maramureș, vizită de lucru în Ucraina pentru viitorul pod peste Tisa

Executivul Consiliului Județean Maramureș a efectuat astăzi o vizită de lucru în localitatea Bila Tserkva (Ucraina, Regiunea Zakarpatia), la locul viitoarei construcții a podului de frontieră.

Ionel Bogdan, președintele administrației județene, împreună cu reprezentanți ai CNAIR, cu delegația ucraineană și cu reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, au identificat și au examinat în cadrul vizitei de astăzi locul în care urmează să fie construit Podul peste Tisa. Datele tehnice care vizează construirea podului de frontieră au fost, de asemenea, discutate, transmite CJ.

Un alt subiect important abordat astăzi a fost acordul între România și Ucraina care reglementează toate detaliile și obligațiile fiecărei părți implicate în realizarea proiectului. Acordul urmează să fie adoptat în Consiliul de miniștri al Ucrainei.

Proiectul Podului peste Tisa are o valoare de 169 de milioane de lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. În prezent se evaluează cele 5 oferte depuse pentru proiectarea și execuția acestuia.

Contractul de proiectare și execuție a Podului peste Tisa va fi semnat până în luna iunie 2022, iar în termen de 25 de luni de la semnarea contractului, podul de frontieră va fi finalizat.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a vorbit despre importanța acestui proiect: “Facem pași importanți în realizarea acestui proiect și am convingerea că printr-o bună colaborare atât cu CNAIR, cât și cu reprezentanți ai Ucrainei vom putea să implementăm cu succes acest proiect de o importanță majoră pentru ambele țări – România și Ucraina, dar mai ales pentru dezvoltarea județului Maramureș.”

Vizita de lucru de astăzi a fost realizată de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, împreună cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) – Cristina Amărăzeanu, director DGPMPIR CNAIR, Nechita Ruxandra, CNAIR, Fochiș Adrian, CNAIR, Cecan Eugen, director general DRDP Cluj, Sabau Vasile Lucian, DRDP Cluj, cu reprezentantul Ministerului Afacerilor de Externe, Florin Grațian Pârvu, Șeful oficiului consular, Consulatul României la Solotvino, cu delegația ucraineană formată din Chabanivskyi Andrii, Director Departamentul Dezvoltare Drumuri al Agenției de Stat a Drumurilor Auto a Ucrainei, Levchuk Mykola, Șef Direcția de Construcții Artificiale a Agenției de Stat a Drumurilor Auto a Ucrainei, Pechonchyk Taras, Director adjunct al Departamentului Afaceri Internaționale al Ministerului Infrastructurii al Ucrainei, Rohovei Paun, Însărcinat cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Sliusarenko Oleksandr, Secretar II al Ambasadei Ucrainei în România, Karpenko Roman, Șeful adjunct pe întrebări financiare al Serviciului de Drumuri Auto în regiunea Zakarpatia, cu echipa Consiliului Județean Maramureș – Claudia Breban, Administrator public, George Lazăr, Arhitect Șef, Cristian Chendea, Director interimar Direcția Tehnică, și cu reprezentanți ai autorității de frontieră din Sighetu Marmației și Ucraina.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu