Primaria Baia Mare depoziteaza ilegal deseuri. USR sesizeaza Garda de Mediu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In loc sa fie un exemplu pentru propriii cetateni, Primaria Baia Mare depoziteaza ilegal gunoiul colectat de pe spatiile verzi din oras, la mai putin de 300 metri de un cartier rezidential, pe un teren identificat in PUG ca spatiu verde, motiv pentru care am inaintat o sesizare catre Garda Nationala de Mediu.

Intr-un raspuns oficial oferit de Serviciul Public Ambient Urban la o cerere de informatii de interes public trimisa de USR Maramures, directorul general Eleonora Ghete scrie negru pe alb ca atat in anul 2018, cat si in anul 2019, cantitatea de deseuri colectata de acest serviciu din zonele verzi ale Baii Mari a fost transportata la rampa de gunoi Satu Nou de Jos, dar si la “RAMPA DE GUNOI SASAR”. (http://bit.ly/Raspuns_SPAU)

Am solicitat date suplimentare la Agentia pentru Protectia Mediului Maramures. Directorul executiv Gabriel Tamaian ne-a raspuns ca institutia “nu detine informatii cu privire la functionarea unei “rampe de gunoi” in Baia Mare, str. Europa, judetul Maramures”. (http://bit.ly/Raspuns_APMediului)

APM Maramures ofera chiar mai multe detalii privind acest aspect. Aflam, astfel, ca Primaria Baia Mare a depus, in aprilie anul trecut, documentatia prin care solicita acord de mediu pentru proiectul “Autorizare rampa Sasar, strada Europa, pentru depozitare deseuri inerte – amenajare statie de valorificare tratare a deseurilor nepericuloase din constructii si demolari – lucrari cu caracter provizoriu”.

Doua saptamani mai tarziu, APM Maramures solicita Primariei Baia Mare sa prezinte noi documente, mai exact extras CF actualizat, deoarece in certificatul de urbanism zona vizata avea trecuta destinatia de “parcuri, gradini publice orasenesti si de cartier, scuaruri in ansambluri rezidentiale si fasii plantate publice.” Primaria Baia Mare, insa, nu a mai prezentat documentul solicitat, iar acordul de mediu nu a fost eliberat.

Prin urmare, acea groapa de gunoi functioneaza la momentul actual ilegal, iar Primaria Baia Mare o foloseste cu buna stiinta.

Unii se cred deasupra legii, iar ei trebuie sanctionati. Atat juridic, cat si prin vot.

Dan IVAN,
Candidatul USR la Primaria Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2