PRIMĂVARĂ TARZIE – Frigul a dat peste cap procesul de înmugurire la culturile agricole și nu numai

Reclame home 1
Reclame home 1

Valul de frig prin care am trecut săptămana trecută și nu numai a dat peste cap tot ceea ce înseamnă reintrarea în vegetație  a culturilor agricole, dar nu numai. Procesul de înmugurire abia acum începe să fie vizibil, și abia după ce ultimele zile au adus temperaturi ridicate pe timpul zilei, dar sub zero grade C pe timpul nopții.

Administrația Națională de Meteorologie ține să arate că indicele de împrimăvărare reprezintă potențialul termic al perioadei de trecere de la anotimpul de iarnă la primăvară pentru culturile agricole aflate în vegetație, care însumează temperaturile medii pozitive ale aerului în intervalul 1 februarie -10 aprilie. Potrivit ANM, la încheierea perioadei de iernare, pentru reintrarea în vegetație a culturilor agricole este necear un cuantum de temperaturi medii pozitive care să determine reluarea proceselor de creștere și dezvoltare.

La această se înregistrează o primăvară tarzie în aproape toată țara, ceea ce semnifică faptul că plantele nu au acumulat resursele termice pozitive necesare reluării vegetației. Local în estul și sud-estul Dobrogei, sud-vestul, vestul și izolat estul Olteniei, centrul, sudul și S-V Munteniei, dar și în nordul și SV Banatului meteorologii vorbesc de o împrimăvărare moderată.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole