PROBLEME – Familie cu certificate digitale EU Covid falsificate oprită la Petea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Azi dimineață, în jurul orei 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea din județul Satu Mare, s-au prezentat pentru a intra în România doi bărbaţi şi o femeie, de fapt o familie din judeţul Satu Mare (soţ, soţie şi fiul acestora, major) şi călătoreau cu un autoturism înmatriculat în Austria.

Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației, spune că la controlul de frontieră aceştia au declarat că vin din Austria (ţară aflată în zona roşie a statelor cu risc epidemiologic): „Persoanele care doresc să intre în România venind din această ţară trebuie să se supună măsurii carantinării, excepţie făcând cei care prezintă un certificat digital EU-Covid. Cele trei persoane au prezentat poliţistului de frontieră certificatele digitale EU-Covid prevăzute cu cod QR, eliberate de către autorităţile austriece, pe care erau inscripţionate datele lor de identificare şi din care rezulta că în data de 17 noiembrie a.c. persoanele au făcut un test PCR, iar rezultatul este negativ”.

„În urma scanării codurilor QR ale certificatelor digitale, lucrătorul nostru a constatat că testele sunt non-valide (expirate), data prelevării probei fiind 21 octombrie a.c. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Totodadtă, persoanele nu au mai intrat pe teritoriul României, alegând să se întoarcă în Austria”, precizează ITPF Sighetu Marmației.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole