septembrie 19, 2021

PROIECT – Ajutorul social se va mai da încă 6 luni după angajare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Se vrea schimbarea legii. Mai exact, cei care primesc ajutor social și se angajează vor mai primi încă șase luni după angajare acești bani de la stat. Este vorba despre un proiect care se asflă la avizare la Consiliul Economic și Social. Altfel spus, șase luni vor avea atât salariul de la angajator cât și ajutorul social de la stat.

Autoritățile vor acum „menținerea acordării ajutorului social pentru o perioadă de 6 luni de la data încadrării în muncă a unei persoane apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social, cu condiția încheierii unui raport de muncă/raport de serviciu pentru o perioadă de cel puțin 24 de luni. Propunerea de prelungire a acordării ajutorului social are ca motivație stimularea participării pe piața muncii a persoanelor beneficiare de ajutor social și prevenirea dependenței de acest beneficiu”.

Tot ordonanța mai prevede „reglementarea ca obligație a persoanelor apte de muncă beneficiare de ajutor social să se prezinte la agențiile pentru ocuparea forței de muncă din 6 în 6 luni sau ori de câte ori sunt solicitați de aceasta, pentru stimularea angajării. Neprezentarea la agenția pentru ocuparea forței de muncă se va asimila refuzului unui loc de muncă și va conduce la încetarea ajutorului social și posibilitatea depunerii unei noi solicitări după o perioadă de 12 luni”.

Ar mai fi de spus că în situația în care contractul de muncă înceteează din inițiativa angajatorului, „sumele acordate cu titlu de ajutor social nu constituie debit și nu vor fi recuperate”. Sumele se vor recupera doar dacă contractul de muncă a fost anulat din cauza angajatului.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2