Proiect Camera Deputaţilor: Înscrierea la facultate – prin platforma unică „Univedu”

Reclame home 1
Reclame home 1

Candidaţii pentru admiterea în învăţământul universitar se vor putea înscrie online, pe o platformă unică digitală, la nivel naţional, prevede o propunere legislativă pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 depusă la Camera Deputaţilor, aflată în consultare publică, informează AGERPRES.

„Se înfiinţează Platforma „Univedu”, în vederea facilitării înscrierii candidaţilor la admitere în cadrul programelor de studii universitare ale instituţiilor de învăţământ superior de stat sau particulare, autorizate provizoriu sau acreditate, după caz, din România”, prevede iniţiativa legislativă.

Prin intermediul platformei „Univedu”, instituţiile de învăţământ superior de stat sau particulare asigură posibilităţile candidaţilor de a depune în format electronic înscrisurile necesare întocmirii dosarului de înscriere la admiterile în programele de studii universitare.

Platforma va fi administrată de Ministerul Educaţiei, iar costul acesteia va fi asigurat din cadrul bugetului ministerului, suma aproximată la acest moment fiind de maximum 50.000 de euro, potrivit expunerii de motive.

Candidatul declarat admis într-un program de studii universitare are obligaţia de a depune originalele înscrisurilor transmise în termen de maximum 20 de zile de la publicarea listelor finale privind candidaţii admişi, sub sancţiunea eliminării acestuia de pe lista de admitere. Candidatul îşi asumă responsabilitatea cu privire la autenticitatea şi conformitatea înscrisurilor încărcate electronic pe platformă şi cele originale.

Datele colectate în Platformă vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, precum şi ale legislaţiei naţionale aplicabile domeniului protecţiei datelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole