Proiect uriaș pentru Maramureș: Ministrul Boloș și zeci de primari, prezenți la semnarea contractului (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

Joi, 2 februarie, la Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș” între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, S.C. VITAL S.A și ADI Maramures, în calitate de beneficiar.

La eveniment a participat Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar și 30 de primari din Maramureș. Vorbim de un proiect uriaș pentru județ și o finanțare record.

”Mă bucur că autoritățile locale din județul Maramureș au găsit această formă de colaborare și se implică în ceea ce înseamnă dezvoltarea proiectelor de infrastructură și așa trebuie să acționeze orice autorități locale responsabile pentru ceea ce înseamnă viitorul comunităților locale. Sunt convins că cele 30 de unități administrativ teritoriale au astăzi un prilej de sărbătoare, bănuiesc că este un contract demult așteptat de către domnii primari și de către autoritățile locale”, a spus ministrul Marcel Boloș.

Obiectul acestui contract de finanțare îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile de către AM POIM pentru implementarea proiectului menționat, în valoarea totală de 401.210.579 euro (fără TVA), respectiv 1.985.230.065,95 lei (inclusiv TVA).

”Obiectivul acestui proiect major de investiții este creşterea gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă,
precum şi a nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate, aferentă populaţiei din Județul Maramureș. Investițiile Proiectului urmăresc conformarea cu Directivele UE, atât din punct de vedere al calității şi cantității apei potabile, cât si din punct de vedere al epurării apei uzate.

În cadrul acestui contract de finanțare se vor realiza lucrări de infrastuctură de alimentare cu apă potabilă, colectare și epurare a apelor uzate în următoarele 30 Unități Administrativ Teritoriale: Judeţul Maramureș, Municipiile Baia Mare şi Sighet Marmaţiei, Oraşele Baia Sprie, Cavnic, Seini, Şomcuta Mare, Tăuţii Măgherauş, Târgu Lăpuş, Ulmeni, Vişeu de Sus şi Comunele: Ardusat, Bocicoiu Mare, Câmpulung la Tisa, Cicârlău, Coltău, Copalnic Mănăştur, Groşii Ţibleşului, Mireşu Mare, Poienile de sub Munte, Recea, Remeţi, Remetea Chioarului, Rona de Jos, Săcălaşeni, Sarasău, Satulung, Şişeşti, Suciu de Sus şi Vadu Izei.

Valoarea eligibilă a proiectului este 1.985.230.065,95 lei, din care contribuția Uniunii Europene, din Fondul de
Coeziune, este de 1.586.198.819,62 lei, contribuția Guvernului României este de 242.595.115,28 lei, contribuția
Autorităților Locale din județul Maramureș, Beneficiari direcți ai proiectului, este de 37.322.325,81 lei și contribuția
Vital SA (NFG) este de 119.113.805,24 lei”, menționează VITAL Baia Mare.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole