Proiectul de Lege a Educației, dezbătut în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La propunerea secretarului de stat PSD în Ministerul Educației, Antoaneta Bolchiș, reprezentanți ai mediului de învățământ s-au întâlnit vineri, 12 august 2022, la sediul județean al PSD Maramureș pentru a dezbate și a analiza proiectul de Lege a Educației aflat în dezbatere publică până în 24 august. Întâlnirea a fost prezidată de președintele filialei județene a PSD, deputatul Gabriel Zetea, alături de care s-au aflat secretarul de stat în Ministerul Educației, Antoaneta Bolchiș, inspectorul școlar general Mihai Pop, subprefectul județului, Crina Chilat, reprezentanți ai sistemului de învățământ și membri ai PSD Maramureș.

În cadrul întâlnirii, secretarul de stat Antoaneta Bolchiș a punctat noutățile din noul proiect de lege supus dezbaterii, insistând pe schimbările ce se doresc a fi realizate în ceea ce privește incluziunea, dar și modificări legate de rolul logopedului și al psihologului școlar. Mihai Pop, inspector școlar general, a vorbit despre noutățile pe care le aduce noua lege în ceea ce privește examenul de Bacalaureat, admiterea în clasa a IX-a, Evaluarea Națională dar și despre modificările avute în vedere în sistemul de învățământ primar, gimanzial și profesional.

Reprezentanții sistemului de învățământ prezenți la dezbateri și-au exprimat îngrijorarea cu privire la mai multe aspecte cuprinse în acest proiect de lege, astfel că, după câteva ore de dezbateri, s-a decis constituirea unui grup de lucru ce va pregăti observațiile pe care le au cei avizați, urmând ca, ulterior, deputatul PSD Gabriel Zetea să depună, în Parlament, amendamentele propuse la noua Lege a educației.

În urma discuțiilor avute cu colegii mei am stabilit că foarte multe dintre modificările propuse ar bulversa extrem de mult atât sistemul educational, cât și statutul profesorilor, iar grupul de lucru constituit va puncta toate aceste nereguli pe care, personal, le voi prezenta în Parlament”, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole