Proiectul „Testăm pentru sănătatea maramureşenilor” continuă și în 2023 cu o nouă testare: PCR – Combo pentru virus gripal, Covid-19 și virus sincitial

Reclame home 1
Reclame home 1

Consiliul Județean Maramureș continuă și în 2023 proiectul prin care asigură testarea gratuită pentru depistarea infectării cu COVID-19 a populației județului Maramureș, prin metoda RT-PCR, și prin metoda Testare Rapidă Antigen. Anul 2023 vine cu o noutate în cadrul proiectului, fiind introdusă testarea PCR – Combo (pentru virus gripal, Covid-19 și virus sincitial).

Începând de astăzi, maramureșenii pot beneficia de teste gratuite în cadrul proiectului. Înscrierea pentru testare se face accesând platforma online www.testaminmaramures.ro, iar persoanele care nu au acces la internet pot solicita înscrierea la primăria localității de resedintă sau la laboratorul spitalului partener în proiect, unde se va efectua recoltarea.

Beneficiarii proiectului sunt:

  • cetățenii județului Maramureș care vor solicita în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului și care nu se află în categoriile definițiilor de caz, așa cum sunt definite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de către Institutul Național de Sănătate Publică din România si accesibilă pe site-ul www.cnscbt.ro;
  • Cetăţenii străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi traversează frontiera de stat ajungând pe teritoriul UAT Județul Maramureș şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Proiectul este implementat de Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Maramureș, Municipiul Sighetu Marmației, Orasul Vișeu de Sus, Orasul Târgu Lăpuș, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase si Psihiatrie Baia Mare, Spitalul Municipal Sighetu Marmației, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus și Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole