Raliul Dakar 2020: 12 femei pilot la start, cu cinci mai putine ca in editia 2019

Editia 2020 a Raliului Dakar, programata pentru prima oara in Arabia Saudita, o tara in care femeile pot obtine carnet de conducere de abia un an si jumatate, va strange la start doar 12 femei pilot, cu cinci mai putin fata de anul trecut in Peru, cand s-a inregistrat un record de participare feminina in istoria acestei curse, relateaza EFE, titreaza Agerpres.

Femeile pilot reprezinta 2,10% din totalul participantilor la Raliul Dakar (572), dar nici una nu va reprezenta Arabia Saudita, care insa a inscris 18 piloti in cursa.

Cele mai multe reprezentante le are Spania (4), urmata de Africa de Sud (2), Germania, Italia, Olanda, Cehia, Japonia si Peru cu cate una.

Cea mai cunoscuta femeie pilot care se va alinia la startul Raliului Dakar 2020 este iberica Laia Sanz, care s-a clasat pe locul 9 in 2015 la categoria moto si care nu a abandonat niciuna din cele noua curse la care a participat.

Japoneza Mayumi Kezuka, va fi singura femeie pilot de la categoria camioane, unde face parte din echipa Hino in rolul de mecanic.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu